FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PBZ i HBOR: kredit kupcu u iznosu 14 milijuna dolara

ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Privredna banka Zagreb (PBZ) iHrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) zajednički su odobrilekredit kupcu, moskovskoj banci Petrocommerce, u iznosu od 14 milijunaameričkih dolara, a kredit je namijenjen djelomičnom financiranjunabave broda za prijevoz željezničkih vagona koji je izrađen u pulskomUljanik brodogradilištu, priopćeno je danas iz PBZ-a i HBOR-a.
ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Privredna banka Zagreb (PBZ) i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) zajednički su odobrile kredit kupcu, moskovskoj banci Petrocommerce, u iznosu od 14 milijuna američkih dolara, a kredit je namijenjen djelomičnom financiranju nabave broda za prijevoz željezničkih vagona koji je izrađen u pulskom Uljanik brodogradilištu, priopćeno je danas iz PBZ-a i HBOR-a.

Sporazum o zajmu potpisan je između banke Petrocommerce iz Moskve kao zajmoprimca i PBZ-a i HBOR-a kao zajmodavaca.

Zajam je odobren na rok od pet godina i otplaćivat će se u polugodišnjim obrocima.

U ime Republike Hrvatske, HBOR je izdao policu osiguranja od političkih i komercijalnih rizika kojom je osigurano 95 posto kredita.

To je, kako se ističe u zajedničkom priopćenju, prvi HBOR-ov kredit kupcu uz policu osiguranja od političkih i komercijalnih rizika u Ruskoj Federaciji i jedan od najvećih kredita PBZ-a i HBOR-a u regiji namijenjen financiranju izvoza.

HBOR i PBZ u budućnosti očekuju slične transakcije za brodograđevnu industriju, proizvodnju strojeva, gradnju itd., čime potvrđuju ulogu "market leadera" na tržištu u ovom segmentu poslovanja i osobito poticanju razvoja hrvatskog izvoza, navodi se u priopćenju.

Bank Petrocommerce osnovana je 1992., posluje kao banka univerzalnog tipa i članica je Bank Petrocommerce grupe. Osnovne aktivnosti banke odnose se na pružanje usluga pravnim i fizičkim osobama, sudjelovanje na financijskim tržištima, trgovanje vrijednosnicama te upravljanje sredstvima.

(Hina) xpp/xbn ybn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙