FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarska OTP banka predala pismo namjere za preuzimanje Vojvođanske banke

BUDIMPEŠTA, 9. studenog 2005. (Hina) - Mađarska OTP banka predala jepismo namjere za kupnju 99 posto udjela u Vojvođanskoj banci srpskojAgenciji za osiguranje depozita, koja zastupa prodavatelja, priopćenoje u srijedu iz te banke.
BUDIMPEŠTA, 9. studenog 2005. (Hina) - Mađarska OTP banka predala je pismo namjere za kupnju 99 posto udjela u Vojvođanskoj banci srpskoj Agenciji za osiguranje depozita, koja zastupa prodavatelja, priopćeno je u srijedu iz te banke.

Laszlo Wolf, zamjenik glavnog direktora banke, na novinskoj je konferenciji u utorak u Budimpešti, govoreći o toj neobvezujućoj ponudi OTP-a, najavio i namjeru Banke da podnese ponudu za još jednu banku na tržištu SiCG i to Panonsku banku, vrlo vjerojatno već idući tjedan.

Uz Nišku banku, za koju je OTP predao obvezujuću ponudu krajem listopada, neobvezujuća ponuda za Vojvođansku banku te moguća akvizicija Panonske banke pokazuju kako ta banka ima ozbiljne planove za širenje u Srbiju i Crnu Goru, jedno od važnih tržišta na koje cilja u svojoj strategiji regionalnog širenja.

Vojvođanska banka zauzima 6,2 posto tržišta u Srbiji te pruža usluge za oko 680 tisuća klijenata putem mreže od 175 poslovnica. Krajem lipnja ove godine, ukupna aktiva banke iznosila je 463,5 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙