FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đukanović spreman na odlaganje proglašenja neovisnosti Crne Gore

PODGORICA, 18. studenog 2005. (Hina) - Crna Gora je, bude li to tražilaEuropska unija (EU), spremna razmotriti ideju o odlaganju proglašenjasvoje neovisnosti do kraja lipnja 2006. godine, potvrdio je u petakUred Vlade Crne Gore za odnose sa javnošću.
PODGORICA, 18. studenog 2005. (Hina) - Crna Gora je, bude li to tražila Europska unija (EU), spremna razmotriti ideju o odlaganju proglašenja svoje neovisnosti do kraja lipnja 2006. godine, potvrdio je u petak Ured Vlade Crne Gore za odnose sa javnošću.

"Crna Gora je, ukoliko to bude tražila EU, spremna razmotriti ideju o odloženoj implementaciji referenduma, pretpostavljajući da može biti važno da se do roka koji je dan za definiranje statusa Kosova (kraj lipnja 2006.) ne implementiraju nova rješenja", navodi se u priopćenju.

Češki premijer Jiri Paroubek izjavio je u četvrtak da mu je crnogorski premijer Milo Đukanović tijekom nedavnog razgovora u Podgorici rekao da je spreman, bude li na referendumu iduće godine potvrđen zahtjev za neovisnošću, razmotriti opciju odlaganja njezina proglašenja.

Podgorički dnevnik "Republika" prenio je u petak da "visoki europski dužnosnik za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana i srpski premijer Vojislav Koštunica stoje iza pritisaka Bruxellesa na Crnu Goru da odloži referendum o državnoj nezavisnosti".

"Koštunici je Crna Gora potrebnija nego Kosovo i spreman je uhititi Ratka Mladića i isporučiti ga Haagu, ako Europska unija (EU) spriječi crnogorsku samostalnost", kazao je izvor lista.

Nebojša Medojević, izvršni direktor Grupe za promjene (GZP), novoformirane stranke koja je nastala uglavnom od crnogorskih članova stranke G17, čiji su čelnici u Srbiji Mlađan Dinkić i Miroljub Labus, cijeni da je najava crnogorskog premijera Mila Đukanovića da je spreman odložiti proglašenje nezavisnosti Crne Gore nakon referenduma, samo još jedna u nizu manipulacija državnim pitanjem. Medojević je, po najnovijim istraživanjima, jedan od najpopularnijih crnogorskih političara, čak prema nekima popularniji i od Đukanovića.

Vladin ured je potvrdio i čvrstu opredijeljenost premijera Đukanovića i službene Podgorice da se referendum organizira u travnju iduće godine, a ovisno od rezultata, Crna Gora bi bila voljna prolongirati proglašenje svoje neovisnosti do kraja lipnja kako bi izašla u susret međunarodnoj zajednici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙