FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: Kod Britanca dijagnosticirano kravlje ludilo

HOUSTON, 22. studenog 2005. (Hina/AP) - Kod muškarca iz VelikeBritanije dijagnosticiran je ljudski oblik kravljeg ludila, što jedrugi zabilježeni slučaj te bolesti u SAD-u, priopćio je u ponedjeljaknavečer Savezni centar za kontrolu bolesti (CDC).
HOUSTON, 22. studenog 2005. (Hina/AP) - Kod muškarca iz Velike Britanije dijagnosticiran je ljudski oblik kravljeg ludila, što je drugi zabilježeni slučaj te bolesti u SAD-u, priopćio je u ponedjeljak navečer Savezni centar za kontrolu bolesti (CDC).

Taj je muškarac oblik Creutzfeldt-Jakobove bolesti najvjerojatnije dobio u Velikoj Britaniji, ali zbog činjenice da su se simptomi pokazali za vrijeme boravka u Houstonu, vodit će se kao američki slučaj.

"Ovaj slučaj zasigurno predstavlja nastavak izbijanja bolesti u Velikoj Britaniji", kazao je Lawrence B. Schonberger, epidemiolog CDC-a.

Od spomenute bolesti se oboli ukoliko se jede mozak ili drugo tkivo živčanog sustava životinje zaražene kravljim ludilom (Bovine Spongiform Encephalophathy).

Prvi slučaj kravljeg ludila u SAD-u zabilježen je na Floridi, također kod osobe iz Velike Britanije. Preminula je prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙