FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Liječnici podsjećaju: Redovita tjelovježba produljuje život

WASHINGTON , 15. studenog 2005. (Hina/AFP) - Redovita tjelovježba možeproduljiti život pojedincu za tri godine te usporiti pojavukardiovaskularnih bolesti, podsjetili su u ponedjeljak znanstvenici.
WASHINGTON , 15. studenog 2005. (Hina/AFP) - Redovita tjelovježba može produljiti život pojedincu za tri godine te usporiti pojavu kardiovaskularnih bolesti, podsjetili su u ponedjeljak znanstvenici.

"Fizička aktivnost pojedincu može produljiti život za 1,3 do 3,7 godine, s obzirom na intenzitet vježbanja, te znatno usporiti razvoj kardiovaskularnih bolesti, primjerice za 1,1 do 3,2 godine kod muškaraca u dobi od 50 godina koji su fizički aktivni", rezultati su istraživanja provedeni na Sveučilištu Erasmus u Rotterdamu koje je predvodio dr. Oscar Franco. Rezultati su objavljeni 14. studenoga u stručnom časopisu Archives of Internal Medicine.

Pedesetgodišnjakinjama tjelovježba može produljiti život za 1,5 do 3,7 godina, a pojava potencijalnih kardiovaskularnih bolesti kod žena u toj dobi može se usporiti za 1,3 do 3,3 godine.

Znanstvenici ponovno ističu kako je i umjerena redovita fizička aktivnost, poput, primjerice svakodnevnog tridesetminutnog brzog pješačenja dobar način za poboljšanje općeg zdravstvenog stanja, kvalitete življenja i jamstvo za dulji život.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙