FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Boks: Parkinsonova bolest uznapredovala kod Alia

LOS ANGELES, 27. listopada 2005. (Hina/AFP) - Legendarni boksač MohamedAli (63) svakim danom je sve bolesniji, a simptomi Parkinsonovebolesti sve su izraženiji, kazala je kćerka Laila Ali dnevniku LosAngeles Times.
LOS ANGELES, 27. listopada 2005. (Hina/AFP) - Legendarni boksač Mohamed Ali (63) svakim danom je sve bolesniji, a simptomi Parkinsonove bolesti sve su izraženiji, kazala je kćerka Laila Ali dnevniku Los Angeles Times.

Najveći boksač svih vremena u zadnje vrijeme je bitno umanjio svoje aktivnosti, a Laila Ali je potvrdila da se njezin otac mijenja zbog napretka bolesti.

"Moj otac se bori iz dana u dan, ali je njegovo stanje bitno gore negoli prije godinu dana. Još uvijek me zna nasmijati, stalno izvodi trikove, ali su simptomi bolesti puno izraženiji", kazala je kćerka trostrukog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Od Parkinsonove bolesti obolijeva nešto više od jedan posto ljudi iznad 65 godina života, a još uvijek se ne zna uzrok te degenerativne bolesti nervnog sustava, čija je posljedica odumiranje stanica u dijelu mozga koji proizvodi dopamin, bitan za motoričke funkcije organizma. Iako nije potvrđeno, vjeruje se da je kod Alia dugogodišnje bavljenje boksom pospiješilo nastajanje bolesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙