FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: promocija knjige iseljenice Valentine Krčmar

VUKOVAR,21. studenoga(HINA) - U Pastoralnom centru sv. Bono u Vukovaruvečeras je predstavljena knjiga "Hrvatska mojim očima i srcem"autorice Valentine Krčmar, hrvatske iseljenice koja već gotovo tridesetljeća živi u Torontu u Kanadi.
VUKOVAR,21. studenoga(HINA) - U Pastoralnom centru sv. Bono u Vukovaru večeras je predstavljena knjiga "Hrvatska mojim očima i srcem" autorice Valentine Krčmar, hrvatske iseljenice koja već gotovo tri desetljeća živi u Torontu u Kanadi.

Prema riječima publicista i urednika knjige Damira Borovčaka, na gotovo četiri stotine stranica knjige Katarina Krčmar "prenijela je svu svoju ljubav prema Hrvatskoj iskazujući veliko domoljublje i humanost".

Atorica Katarina Krčmar je rekla kako je u knjigu uvrstila niz svojih putopisnih tekstova o Hrvatskoj objavljenih u glasilu "Hrvatska iskra", čija je urednica bila sedam godina u Torontu.

"Kroz retke knjige pokušala sam pokazati kako mi Hrvati, koji živimo izvan Hrvatske, gledamo na Hrvatsku i koliko je volimo", rekla je Katarina Krčmar.

O knjizi i humanitarnom radu Katarine Krčmar u Kanadu tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj, za koji je odlikovana i Redom hrvatskog pletera, govorili su predsjednica Ogranka Matice hrvatske Vukovar Štefica Šarčević, predsjednica Udruge Bedem ljubavi od 1992. do 1995. Josipa Milas-Matutinović i Renata Gubić, ravnateljica Humanitarne organizacije DORA Zagreb, kojoj ide sav prihod od prodaje knjige "Hrvatska mojim očima i srcem".

Prema riječima Renate Gubić, u proteklih četrnaest godina djelovanja Humanitarna organizacija DORA kroz skrb o djeci i mladima pružila je pomoć svojim štićenicima u vrijednosti većoj od 5 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙