FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Paulo Coelho dolazi na Interliber

ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Brazilski pisac svjetskog glasaPaulo Coelho još jednom dolazi u Zagreb, gdje će od 8. do 9. studenogboraviti kao poseban gost sajma knjiga i učila Interliber, najavio jedanas izdavač njegovih djela na hrvatskom jeziku kuća V.B.Z.
ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Brazilski pisac svjetskog glasa Paulo Coelho još jednom dolazi u Zagreb, gdje će od 8. do 9. studenog boraviti kao poseban gost sajma knjiga i učila Interliber, najavio je danas izdavač njegovih djela na hrvatskom jeziku kuća V.B.Z.

Za neke alkemičar riječi a za druge fenomen masovne kulture u Zagreb dolazi nakon što je veliko zanimanje svojih čitatelja izazvao prilikom posljednjeg posjeta 2000. godine.

Čitatelji će tom prigodom imati priliku družiti se s Coelhom koji će 9. studenog na sajmu Interliber Zagrebačkog velesajma potpisivati knjige svog najnovijeg romana "Zahir".

Djela Paula Coelha prevedena su na 60 jezika, a čitatelji iz više od 157 zemalja, neovisno o vjeri ili kulturi pretvorili su ga u najistaknutijeg pisca našeg vremena.

Kuća V.B.Z. je do danas na hrvatskom jeziku objavila deset njegovih romana, među njima "Na obalu rijeke Piedre sjela sam i plakala", "Alkemičar", "Veronika je odlučila umrijeti", "Hodočašće" i "Jedanaest minuta".

"Njegove knjige nisu samo osvojile vrhove ljestvica najprodavanijih knjiga već su postala i predmetom društvene i kulturne rasprave. Zamisli, filozofija i teme autorovih djela potiču milijune čitatelja koji traže vlastiti put i nove načine poimanja svijeta", kažu u izdavačkoj kući V.B.Z.

Prilikom posljednjeg posjeta Zagrebu (2000.) Coelho se susreo s književnicima i tadašnjim ministrom kulture i premijerom, a pred Muzejom Mimara pozdravio je više tisuća čitatelja, koji su se okupili kako bi razgovarali s njim i dobili njegov potpis.

Tada je izjavio da je pisanje samotan posao, tim više što je za njega čaroban trenutak vidjeti lica koja čitaju njegove knjige i podijeliti s njima viđenje svijeta.

Coelho je u Zagrebu prvi put bio 1982. na "svom beskonačnom putu", kada je, nakon što je na poslu dobio otkaz, počeo pisati knjige i kada je, kako je sam rekao, shvatio da spiritualno pisanje nije rezervirano samo za odabrane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙