FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jamnica ostvarila 49,5 milijuna kuna neto dobiti

ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) - Proizvođač mineralnih i izvorskihvoda i bezalkoholnih pića, tvrtka Jamnica iz sastava koncerna Agrokor,u prvih je devet ovogodišnjih mjeseci ostvarila 49,5 milijuna kunaneto dobiti, što je za 17,3 posto više nego u istom razdoblju prošlegodine.
ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) - Proizvođač mineralnih i izvorskih voda i bezalkoholnih pića, tvrtka Jamnica iz sastava koncerna Agrokor, u prvih je devet ovogodišnjih mjeseci ostvarila 49,5 milijuna kuna neto dobiti, što je za 17,3 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Rezultati poslovanja, kako se navodi u pojašnjenju i komentaru Uprave tvrtke koje prenosi Zagrebačka burza, bolji su od planiranih.

Ukupni prihodi Jamnice u prvih devet mjeseci ove godine iznosili su 637,77 milijuna kuna i veći su za 14,5 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Pritom je oko 52 posto prihoda od prodaje ostvareno od prodaje mineralne vode, 20 posto od prodaje izvorske vode, 21 posto od prodaje voćnih sokova, a ostatak od prodaje trgovačke i ostale robe.

Prihodi od prodaje u zemlji iznosili su 534,2 milijuna kuna i porasli su za 8,5 posto, a povećani su i prihodi od prodaje u inozemstvu, sa 40,3 milijuna kuna u prvih devet mjeseci lani na 84,07 milijuna kuna u istom razdoblju ove godine.

Ukupni rashodi Jamnice u prvih devet mjeseci ove godine ostvareni su u iznosu od 579,99 milijuna kuna, što je rast od 14,8 posto prema istom vremenu prošle godine.

Operativni troškovi, kako se navodi u pojašnjenju poslovnih rezultata, niži su od planiranih, ali viši nego u istom razdoblju lani i to kao rezultat većeg obujma poslovanja te snažnih investicijskih, marketiških i prodajnih aktivnosti.

Materijalni troškovi i troškovi prodane robe porasli su 17,3 posto, na 323,29 milijuna kuna, troškovi osoblja za 10,2 posto, na 94,35 milijuna kuna, a troškovi amortizacije za 13,3 posto, na 40,01 milijun kuna.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙