FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: policija zaplijenila 951 gram kokaina

OSIJEK,24. listopada 2005.(Hina) - Djelatnici osječko-baranjskePolicijske uprave, nakon akcije u suradnji s Protuobavještajnomagencijom (POA) i Županijskim državnom odvjetništvom, uhitili su39-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Belog Manastira te u akcijiotkrili 951 gram kokaina, istaknuto je na današnjoj izvanrednojkonferenciji za novinare u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi.
OSIJEK,24. listopada 2005.(Hina) - Djelatnici osječko-baranjske Policijske uprave, nakon akcije u suradnji s Protuobavještajnom agencijom (POA) i Županijskim državnom odvjetništvom, uhitili su 39-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Belog Manastira te u akciji otkrili 951 gram kokaina, istaknuto je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi.

Hrvatski državljanin priveden je 21. listopada istražnom sucu osječkoga Županijskoga suda zbog osnovane sumnje u zloporabu opojnih droga, za što su još osumnjičeni jedan bugarski i jedan mađarski državljanin, koji su trenutačno nedostupni i za kojima je raspisana međunarodna tjeralica, rekao je načelnik Ureda načelnika te PU Stipo Rimac.

Dodao je kako je droga pronađena na osječkom području, a ne u kući privedenoga osumnjičenika, da se njezina vrijednost procjenjuje na 50.000 eura, a s obzirom na visoku čistoću kokaina, njezina bi vrijednost u slučaju preprodaje mogla dosegnuti i višestruko veću cijenu.

U PU napominju kako je droga vjerojatno namijenjena inozemnom, a ne domaćem tržištu, te da je privedeni osumnjičenik od ranije poznat policiji, ali zbog krivotvorenja isprava.

Kako je istaknuto, u prvih devet mjeseci ove godine na području djelovanja te PU evidentirano je 406 kažnjivih djela zloporabe opojnih droga, što je 94 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, a što u PU objašnjavaju pojačanim radom svojih djelatnika u tom području kriminala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙