FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon: Treba nastaviti kolonizaciju Zapadne obale i Golana

JERUZALEM, 31. listopada 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer ArielSharon u ponedjeljak je izjavio kako smatra da bi trebalo nastavitikolonizaciju Zapadne obale i područja Golanske visoravni.
JERUZALEM, 31. listopada 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer Ariel Sharon u ponedjeljak je izjavio kako smatra da bi trebalo nastaviti kolonizaciju Zapadne obale i područja Golanske visoravni.

"Razvojni projekt moje vlade ne obuhvaća samo Galileju, pustinju Negev i Jeruzalem, već i velika doseljenička naselja, Jordansku dolinu i Golansku visoravan", rekao je Sharon u govoru održanom pred članovima izraelskog parlamenta.

"Mi ne želimo da palestinsko stanovništvo pati, no Palestinci moraju shvatiti da se samo odlučnom borbom protiv terorizma, koja uključuje i raspuštanje svih takvih organizacija, može jamčiti mir, kojemu svi težimo", rekao je.

"Cijela međunarodna zajednica jedinstvena je kada je riječ o zahtjevu postavljenom pred palestinske vlasti, a odnosi se na ispunjenje svih obveza, u prvome redu razoružanje terorističkih organizacija i sprječavanje daljnjih napada na Izraelce", kazao je Sharon. "Svima nam je jasno da je to jedini put kojim se može stići do dogovora između nas i Palestinaca. Cilj vlade je potaknuti smjernice mirovnog plana, jedinog političkog plana kojim danas raspolažemo", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙