FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peretz prijeti da će u srijedu glasovati za raspuštanje parlamenta

JERUZALEM, 13. studenog 2005. (Hina/AFP) - Novi šef izraelskihlaburista Amir Peretz zaprijetio je da će u srijedu u parlamentupoduprijeti prijedlog zakona oporbe o njegovom raspuštanju ako seprije toga ne uspije dogovoriti s premijerom Arielom Sharonom o datumuprijevremenih izbora.
JERUZALEM, 13. studenog 2005. (Hina/AFP) - Novi šef izraelskih laburista Amir Peretz zaprijetio je da će u srijedu u parlamentu poduprijeti prijedlog zakona oporbe o njegovom raspuštanju ako se prije toga ne uspije dogovoriti s premijerom Arielom Sharonom o datumu prijevremenih izbora.

"U srijedu zastupnik Zevoulon Orlev treba Knessetu predstaviti prijedlog zakona o raspuštanju parlamenta. Zatražio sam od njega da samnom koordinira taj potez i on je prihvatio", dodao je Peretz.

"Sharon je za četvrtak odgodio naš susret koji je bio predviđen za nedjelju. Radi se o neodgovornoj odluci, jer laburistička stranka ima namjeru napustiti vladinu koaliciju, i to bi se trebalo raditi na usklađen način", nastavio je.

Peretz smatra, po komentatorima, da odgađanjem svojeg susreta s njim, Sharon želi dobiti na vremenu kako bi se ublažio "učinak Peretz" na političkoj sceni, nakon što je on ovoga tjedna iznenađujuće pobijedio Shimona Peresa u trci za mjesto čelnika laburista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙