FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vodice: u olujnome moru spašena posada jedrilice "Ana"

VODICE, 20. studenog 2005. (Hina) - Sedmeročlana posada jedrilice "Ana"Jedriličarskog kluba iz Samobora, koja je na regati od Vodica do otokaJabuke ostala bez kormila, spašena je noćas u jedan sat poslijeponoći, a brod je, nakon neuspjelih pokušaja tegljenja, otplutao premameđunarodnim vodama i talijanskoj obali, doznaje se u Organizacijskomodboru regate.
VODICE, 20. studenog 2005. (Hina) - Sedmeročlana posada jedrilice "Ana" Jedriličarskog kluba iz Samobora, koja je na regati od Vodica do otoka Jabuke ostala bez kormila, spašena je noćas u jedan sat poslije ponoći, a brod je, nakon neuspjelih pokušaja tegljenja, otplutao prema međunarodnim vodama i talijanskoj obali, doznaje se u Organizacijskom odboru regate.

Jedriličarska regata "Jabuka 2005", koju je ove godine treći put organizirao Jedriličarski klub "Tijat" iz Vodica, počela je u petak, 18. studenoga, u pola noći. Po riječima predsjednika Organizacijskog odbora Stanka Skočića, startalo se po normalnim uvjetima, a za 52 broda, sudionika regate, poduzete su sve sigurnosne mjere.

Zbog jake bure, koja je na udare dosezala brzinu od 40 čvorova, i uzburkanoga mora, jučer oko 13 sati Odbor je odlučio prekinuti regatu, što su, po Skočićevim riječima, poduprli svi sudionici.

Nakon tri sata, oko 16 sati, samoborski su jedriličari izgubili kormilo, a propali su svi njihovi pokušaji da brod usmjere prema najbližemu kopnu. Poslije ponoći spasio ih je brod šibenske Lučke kapetanije, pod zapovjedništvom kapetana Siniše Petkovića, i dovezao ih u Vodice.

U spašavanju su sudjelovala i dva strana plovila koja su ih štitila od vjetra, ali jedrilica "Ana" nije izdržala teglenje do Vodica.

U Organizacijskom odboru doznaje se da su zbog nevremena teškoća imali još neki brodovi sudionici regate, ali nije bilo težih posljedica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙