FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Nova tragedija ilegalnih imigranata

RIM, 18. studenog 2005. (Hina) - Došlo je do nove tragedije ilegalnihimigranata u Sredozemnom moru pokraj Sicilije, a patrolni čamci lučkekapetanije otkrili su u petak ujutro u moru devet tijela.
RIM, 18. studenog 2005. (Hina) - Došlo je do nove tragedije ilegalnih imigranata u Sredozemnom moru pokraj Sicilije, a patrolni čamci lučke kapetanije otkrili su u petak ujutro u moru devet tijela.

Do tragedije u moru pokraj Sicilije došlo je zbog lošeg vremena i slabog plovila na kojem su bili ilegalni imigranti. Među žrtvama su i dvije žene. More je bilo jačine 6, a vjetar je puhao brzinom od 35 čvorova.

Predstavnici lučke kapetanije izjavili su kako ne očekuju pronalazak novih tijela žrtava, no traganje se ipak nastavlja. Imigranti su bili na plovilu od 16 metara, koje je prvi put primijećeno u četvrtak na 32 milje od Sicilije. Iz Raguse je isplovio jedan remorker kako bi ih mogao dotegliti, ali se morao vratiti zbog prejakog mora.

Na sicilijansku obalu pokraj Raguse u petak se iskrcalo 106 ilegalnih imigranata, među kojima je bilo i žena, a njih šest je smješteno u bolnice. Imigranti su svjedočili o teškim trenucima koje su zahvaljujući nevremenu doživjeli na moru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙