FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Troje poginulo u padu hrvatskog zrakoplova

ZAGREB/RIM, 31. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski zrakoplov kojiprevozi poštu srušio se u nedjelju navečer u Italiji pri čemu supoginule sve tri osobe koje su se u njemu nalazile, dva člana posade ijedna putnica, javilo je Ministarstvo mora, turizma, prometa irazvitka.
ZAGREB/RIM, 31. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski zrakoplov koji prevozi poštu srušio se u nedjelju navečer u Italiji pri čemu su poginule sve tri osobe koje su se u njemu nalazile, dva člana posade i jedna putnica, javilo je Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

Poginuli su svi bili hrvatski državljani, a riječ je o kapetanu zrakoplova, ženskom kopilotu i jednoj gošći- putnici, rekla je glasnogovornica Ministarstva Marina Halužan.

Zrakoplov se srušio neposredno nakon polijetanja iz zrakoplovne luke u Bergamu, između 22.30 i 23 sata, rekla je glasnogovornica. Zrakoplov je bio u vlasništvu privatne zrakoplovne tvrtke Trade Air tipa L-410 Turbolet, registracijskih oznaka 9A-BTA.

Talijanske zrakoplovne vlasti i policija traže crnu kutiju koja bi trebala razjasniti okolnosti pada zrakoplova odnosno uzroke nesreće.

Uzroci pada hrvatskog zrakoplova zasad su nepoznati i prerano je nagađati što je dovelo do nesreće, kazala je u ponedjeljak ujutro glasnogovornica Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Marina Halužan.

Prema njezinim riječima, istragu bi trebale pokrenuti talijanske zrakoplovne vlasti jer se nesreća dogodila na njihovom području.

"Naš inspektor je već bio u zrakoplovnoj tvrtki Trade Air i svu će dokumentaciju poslati talijanskim vlastima", dodala je.

Identitet poginulih još nije objavljen.

Talijanska novinska agencija ANSA javila je da je zrakoplov nakon polijetanja udario u žice dalekovoda i zatim se srušio u polje između Grassobbia i bergamske zrakoplovne luke Orio al Serio.

Pretpostavlja se da je glavni krivac za nesreću gusta magla, javila je ANSA, dodajući da je pilot nakon udara u dalekovod vjerojatno bio dovoljno priseban da zrakoplov usmjeri u polje, jer bi u suprotnome udario u zgrade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙