FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčka: Konferencija zemalja JI Europe o ptičjoj gripi

VOULIAGMENI, 19. studenog 2005. (Hina/AFP) - Dužnosnici zdravstvenihvlasti iz 14 zemalja jugoistočne Europe i crnomorskog područja, međukojima je i Hrvatska, okupili su se u subotu ujutro u Vouliagmeniju,nedaleko od Atene, na prvoj zajedničkoj konferenciji posvećenojptičjoj gripi u nazočnosti europskog povjerenika za zdravstvo MarkosaKyprianoua.
VOULIAGMENI, 19. studenog 2005. (Hina/AFP) - Dužnosnici zdravstvenih vlasti iz 14 zemalja jugoistočne Europe i crnomorskog područja, među kojima je i Hrvatska, okupili su se u subotu ujutro u Vouliagmeniju, nedaleko od Atene, na prvoj zajedničkoj konferenciji posvećenoj ptičjoj gripi u nazočnosti europskog povjerenika za zdravstvo Markosa Kyprianoua.

Prije nego se pridružio konferenciji, koja se odvija iza zatvorenih vrata, europski povjerenik je novinarima izjavio da želi sudionicima prenijeti potankosti "europskog stajališta" glede rizika širenja bolesti.

"Ne radi se o nacionalnom ili lokalnom problemu već globalnoj opasnosti. EU podupire svaku zajedničku akciju, svaku raspravu zemalja susjeda u cilju riješavanja problema", dodao je.

U Grčkoj su se, osim Hrvatske i zemlje domaćina, okupili predstavnici Albanije, Bugarske, BiH, Cipra, Makedonije, Rumunjske, SCG, Armenije, Gruzije, Rusije i Moldavije. Azerbajdžan i Ukrajina su odbile poziv za sudjelovanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙