FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Banja Luka: Građani u strahu od ptičje gripe oslobađaju kanarince iz krletki

BANJA LUKA, 22. listopada 2005. (Hina) - - Nakon što je hrvatskoMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva u petakuvečer potvrdilo pojavu ptičje gripe, u Banja Luci su u subotuzamijećene na desetine papiga i kanarinaca koji su pušteni na sloboduiz krletki.
BANJA LUKA, 22. listopada 2005. (Hina) - - Nakon što je hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva u petak uvečer potvrdilo pojavu ptičje gripe, u Banja Luci su u subotu zamijećene na desetine papiga i kanarinaca koji su pušteni na slobodu iz krletki.

Ove ptice uglavnom se grupiraju u blizini kuća i zgrada naselja Starčevica u neposrednoj blizini šumovitih obronaka južnih banjalučkih brda, i mnoge se nastoje skrasiti u tim objektima jer su se navikle na život u krletkama.

«Građani su u panici, i umjesto da ptice zadrže u krletkama oni ih puštaju na slobodu što praktično znači da povećavaju potencijalnu opasnost od zaraze«, kaže jedan od utemeljitelja banjalučke Udruge ornitologa Slavko Antonić.

Doajen banjalučkih veterinara umirovljeni dr Drago Kubelka u izjavi za novinare nastoji smiriti paniku podsjećajući da je na prostoru jugoistoka Europe ptičja gripa poznata već dva stoljeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙