FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Sloveniji nema ptičje gripe, ali ima "tičje"

LJUBLJANA,20. listopada 2005.(Hina) - U susjednoj Sloveniji potvrdnjama nadležnih službi nema opasnosti od ptičje gripe, ali je većzabilježena "tičja gripa", a šire se i vicevi na tu temu inspirirani lascivnom igrom riječi.
LJUBLJANA,20. listopada 2005.(Hina) - U susjednoj Sloveniji po tvrdnjama nadležnih službi nema opasnosti od ptičje gripe, ali je već zabilježena "tičja gripa", a šire se i vicevi na tu temu inspirirani lascivnom igrom riječi.

"Tič" je naime u slovenskom kolokvijalnom jeziku uobičajeni izraz za muški spolni organ (kojim se izbjegavaju vulgarnije inačice za isti dio tijela), pa već kruže šale u kojima je ptičja gripa aluzija na spolno prenosive bolesti.

"Zatvorio sam svog kanarinca u krletku dok ne prođe ova lažna uzbuna", piše tako jedan anonimni čitatelj mariborskog lista "Večer" u njihovom internet-forumu na temu opasnosti od ptičje gripe.

Među otkačenim i bizarnim komentarima kako izbjeći moguću pandemiju ptičjeg virusa u državi koja se priprema za uvođenje šengenskog režima na granici s Hrvatskom jest i prijedlog da se za ptice-selice uvedu šengenske vize.

"Dragi Slovenci, nalazim se na hrvatskom graničnom prijelazu na povratku u domovinu i vidim da Hrvati tjeraju jata ptica na sjever. Obavijestite ministarstvo vanjskih poslova o još jednom napadu Hrvata", piše jedan "Večerov" internetski komentator.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙