FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

17 mrtvih u bombaškim napadima u Bagdadu

ZAGREB/BAGDAD, 24. listopada 2005. (Hina) - Sedamnaest je osoba ubijenoa devet ranjeno u ponedjeljak u tri samoubilačka napadaautomobilima-bombama blizu hotela u kojima su smješteni stranidopisnici u Bagdadu, prema podacima koje je iznio dužnosnik iračkogministarstva vanjskih poslova.
ZAGREB/BAGDAD, 24. listopada 2005. (Hina) - Sedamnaest je osoba ubijeno a devet ranjeno u ponedjeljak u tri samoubilačka napada automobilima-bombama blizu hotela u kojima su smješteni strani dopisnici u Bagdadu, prema podacima koje je iznio dužnosnik iračkog ministarstva vanjskih poslova.

Kako prenose agencije France presse i Reuters eksplozije su se dogodile u blizini hotela Palestina i Sheraton u središtu Bagdada, objavila je policija uz podatak da su napad izvela dvojica samoubojica u automobilima-bombama te da je postojao i treći automobil-bomba.

Najmanje je devet osoba ranjeno u eksplozijama, izvijestila je policija.

Nešto iza 16 sati tri snažne eksplozije potresle su središte Bagdada u blizini hotela Palestina u kojem se nalaze novinari i strani djelatnici, rekli su svjedoci.

Nakon te tri eksplozije, najmanje jedan automobil-bomba je eksplodirao na trgu blizu hotela Palestina, Sheraton i Sadir.

Eksplozije su zatresle prozore i vrata u obližnjim četvrtima a jedna veća krhotina granate pala je u blizini ureda agencije Reuters stotinu metara udaljenog od hotela u kojem većinom odsjedaju strani novinari i djelatnici.

Zapovjednici vojske SAD-a posljednjih su tjedana upozoravali na mogućnost spektakularnih napada u Bagdadu kako bi se privukla pozornost medija na pobunu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙