FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICTY: Presuda bivšim zapovjednicima OVK 30. studenoga

DEN HAAG/ZAGREB,18. studenoga 2005.(Hina) - Presuda bivšim lokalnimzapovjednicima Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Fatmiru Limaju,Hajradinu Bali i Isaku Musliuu, optuženima za zločine nad srpskim ialbanskim zatočenicima logora Lapušnik 1998., bit će izrečena 30.studenoga, objavio je u petak ICTY.
DEN HAAG/ZAGREB,18. studenoga 2005.(Hina) - Presuda bivšim lokalnim zapovjednicima Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Fatmiru Limaju, Hajradinu Bali i Isaku Musliuu, optuženima za zločine nad srpskim i albanskim zatočenicima logora Lapušnik 1998., bit će izrečena 30. studenoga, objavio je u petak ICTY.

Desetomjesečno suđenje trojici bivših pripadnika OVK završeno je 2. rujna ove godine. Optužba je u završnoj riječi ocijenila kako je izvan razumne sumnje dokazana odgovornost Limaja, Bale i Musliua za zlostavljanje, mučenje i ubojstva zatočenih Srba i albanskih kolaboracionista u zatočeničkom logoru OVK Lapušnik u ljeto 1998.

Za Limaja, zapovjednika OVK u Operativnoj zonu Djukadjini (Metohija), optužba je zatražila 20 godina zatvora, za Balu stražara u logoru koji je optužen da je osobno mučio i ubijao zatočenike 18 godina a za Musliua, neposrednog zapovjednika logora, 15. godina zatvora.

Branitelji su ocijenili da tužitelji nisu uspjeli dokazati odgovornost trojice optuženih, ukazujući na nepouzdanost dokaza i nedosljednost iskaza nekih svjedoka optužbe, te su za svu trojicu zatražili oslobađajuće presude.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙