FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papina knjiga "Moj život" od četvrtka u prodaji

SPLIT,29. listopada 2005.(Hina) - Knjiga Josepha Ratzingera "Mojživot", autobiografsko djelo sadašnjeg pape Benedikta XVI., u izdanjusplitske izdavačke kuće Verbum, u prodaji diljem Hrvatske naći će seod četvrtka 3. studenoga.
SPLIT,29. listopada 2005.(Hina) - Knjiga Josepha Ratzingera "Moj život", autobiografsko djelo sadašnjeg pape Benedikta XVI., u izdanju splitske izdavačke kuće Verbum, u prodaji diljem Hrvatske naći će se od četvrtka 3. studenoga.

Kako je najavljeno iz Verbuma knjigu će istoga dana, na konferenciji za novinare u Zagrebu, javnosti predstaviti i kardinal Josip Bozanić.

Prema riječima direktora Verbuma Petra Balte, papina je knjiga pisana jednostavnim i pristupačnim stilom, a posebnu joj privlačnost daje mnoštvo anegdota i životnih priča u kojima se očituje jedinstveni smisao za humor i papina iznimna osobnost.

Papa u knjizi iznosi vlastita sjećanja, od djetinjstva u Innu i Salzachu, preko osnovnog školovanja u Aschauu, ratnih zbivanja, pohađanja gimnazije, ulaska u sjemenište u Freisingu, studija teologije u Muenchenu, sve do imenovanja za biskupa te upravljanja biskupijom i Kongregacijom za nauk vjere.

U prilogu knjige, njezinu sastavnom dijelu, objavljeno je više od 100 fotografija s mnogim pojedinostima iz različitih razdoblja papina života.

Balta ističe kako Joseph Ratzinger već više desetljeća slovi jednim od od najznačajnijih umova Katoličke Crkve, a njegova su autorska djela uvijek nailazila na veliku pozornost. Izborom za nasljednika Ivana Pavla II. njegova misao i život bivaju još značajniji i čitateljima zanimljiviji.

Knjiga "Moj život" predstavlja u tom smislu prvorazredno štivo budući da je riječ o jedinom djelu u kojem Ratzinger sam pripovijeda o svom životu i djelovanju, rekao je direktor Verbuma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙