FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gornja Jelenska: Predao se Antun Oškrt

GORNJA JELENSKA, 17. studenog 2005. (Hina) - Policiji se dobrovoljno ibez ikakve prisile danas nešto prije 16 sati predao Antun Oškrt, kojije oko svoje kuće u Gornjoj Jelenskoj kod Popovače sinoć iz"kalašnjikova" pucao oko kuće te nakon toga u više navrata pucao napolicajce iz pištolja i bacio ručne bombe na službena policijskavozila, priopćio je načelnik sisačko-moslavačke Policijske upraveMarijan Tomurad.
GORNJA JELENSKA, 17. studenog 2005. (Hina) - Policiji se dobrovoljno i bez ikakve prisile danas nešto prije 16 sati predao Antun Oškrt, koji je oko svoje kuće u Gornjoj Jelenskoj kod Popovače sinoć iz "kalašnjikova" pucao oko kuće te nakon toga u više navrata pucao na policajce iz pištolja i bacio ručne bombe na službena policijska vozila, priopćio je načelnik sisačko-moslavačke Policijske uprave Marijan Tomurad.

Bombe su oštetile dva policijska automobila, a u eksplozijama nije bilo ozlijeđenih policajaca.

Oškrt je, kako je naveo Tomurad, u 15,30 sati u svoju kuću pustio kuma Rudolfa Novosela iz Sesveta, kumče Rickya Novosela i pripadnika Specijalne policijske postrojbe iz Lučkoga, s kojim je bio u kolegijalnim odnosima. Zatim se dobrovoljno predao policiji i nad njim je počela kriminalistička obradba, nakon koje će biti kazneno prijavljen i sproveden u Istražni centar Županijskog suda u Sisku.

Pri predaji Oškrt je bio vidljivo alkoholiziran, a policija je oduzela oružje koje je držao u kući i iz kojeg je prošle večeri i noćas pucao na policajce. Oružje, po dosadašnjim spoznajama, potječe iz Domovinskog rata u kojem je sudjelovao kao hrvatski branitelj.

Oškrt je sinoć u alkoholiziranu stanju pucao iz automata "kalašnjikova" oko kuće, pa su uznemireni mještani pozvali policiju. Na mjesto događaja došla je policijska ophodnja, iz koje mu je jedan od policajaca uzeo pušku iz koje je pucao i s njim pošao prema službenom policijskom vozilu. Oškrt je tada ispalio nekoliko hitaca iz pištolja na policajce, koji su zalegli u zaklon i izbjegli hitce. Na policijsko vozilo bacio je ručnu bombu, vozilo se zapalilo i znatno je oštećeno, a Oškrt se povukao u kuću i noću nekoliko puta iz pištolja pucao na policiju, te na policijska vozila bacio tri bombe, koje su ih oštetile.

Nakon povlačenja u kuću, sve do 15,30 sati nije pristajao na predaju, kao ni na kontakte s policijskim pregovaračkim timom, svojim odvjetnikom i mjesnim župnikom, koji su se ponudili da budu pregovarači.

Načelnik Tomurad naveo je da je slučaj završen bez uporabe sile i da je policija uspjela u nakani da se slučaj završi pregovorima i dobrovoljnom predajom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙