FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 15. studenog 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 15. studenog 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvatski sabor je u današnjem nastavku 17. sjednice završio prošloga tjedna započetu raspravu o izmjenama Zakona o minimalnim mjerama zaštite u poslovanju gotovim novcem i vrijednostima. Zakonske izmjene same po sebi ne mogu smanjiti broj pljački banaka, pošta i kladionica, no Ministarstvo unutarnjih poslova poduzet će niz popratnih mjera za veću sigurnost novčarskih ustanova i građana, najavio je državni tajnik u MUP-u Ivica Buconjić. Naveo je da je MUP već potpisao Ugovor o nabavi sustava digitaliziranih veza "Tetra" i nabavio najsuvremeniji sustav daktiloskopiranja "Afis".

ZAGREB - Neovisni saborski zastupnik Slaven Letica danas je na konferenciji za novinare u Saboru, opasnim presedanom nazvao Vladin ugovor s Austrijom o obeštećenju folksdojčera, vrijedan pet milijardi eura. Ocijenio je da je pitanje obeštećenja folksdojčera i optanata riješeno mirovnim sporazumima nakon Drugoga svjetskog rata, te da nema potrebe za potpisivanjem novih međudržavnih ugovora. Ustvrdio je i da ima dokaze da su udruge talijanskih esula s folksdojčerskim udrugama potpisale ugovor o zajedničkom djelovanju prema Hrvatskoj.

ZAGREB - Sindikati državni službi prekinuli su pregovore o plaćama i ostalim materijalnim pravima za ovu i iduću godinu jer Vlada odbija pregovarati o bilo čemu osim o povećanju osnovice za plaće za tri posto, izvjestili su danas sindikalni čelnici. Pregovarački odbor sindikata, koji predstavljaju 65.000 zaposlenih u državnim službama, jučer je prekinuo pregovore jer je Vlada odbila sve njegove zahtjeve, a nudi isključivo tri posto veću osnovicu, odnosno 930 milijuna kuna predviđenih u proračunu za 2006. Predsjednik Sindikata državnih službenika Ivica Ihas optužio je na konferenciji za novinare Vladu za maćehinski odnos prema državnim službama, čije plaće zaostaju 10 posto za javnim službama.

ZAGREB - Balističkim i drugim vještačenjima policija je uspjela riješiti slučaj ranjavanja 17-godišnjaka, početkom listopada u mjestu Brezovec Zelinski, koji je izjavio da je ozlijeđen u eksploziji spreja bačenog u vatru, a ispostavilo se da se sam ranio u kuk iz automatske puške koju mu je dao otac. Policija je 47-godišnjeg oca maloljetnika kazneno prijavila zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.

ZAGREB - Policija je uhitila 'ljubitelja umjetnina' koji se prošlog ožujka s manjim uljem na platnu Vaska Lipovca, vrijednim više od 10 tisuća kuna, skrivenim ispod jakne, odšetao iz jedne zagrebačke galerije i pritom odgurnuo prodavačicu koja ga je zapazila. Zbog krađe slike Vaska Lipovca "Vodim brod u luku" uhićen je 52-godišnjak koji je nakon prepoznavanja i kriminalističke obrade predan istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda. Policija nije objasnila kako je 20 mjeseci nakon krađe otkrila lopova.

ZAGREB - Sraz mladih nogometnih reprezentacija Hrvatske i Srbije i Crne Gore osiguravat će 400-tinjak policajaca, a na utakmici se ne očekuju nikakvi izgredi, izvijestila je danas zagrebačka policija. Sportski susret na stadionu Radnika u Velikoj Gorici počet će u srijedu 13,30 sati, a kao ni u prethodnom susretu u Beogradu neće biti gostujućih navijača. Oni organizirano neće dolaziti u Hrvatsku, a pojedinci koji dođu sami neće moći kupiti kartu jer su sve već rasprodane, pojasnio je zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙