FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat policije predlaže cijepljenje protiv hepatitisa B i gripe

ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Sindikat policije Hrvatskepredložio je danas ministru unutarnjih poslova Ivici Kirinu da MUPorganizira cijepljenje svojih djelatnika koji rade na poslovima ukojima je povećan rizik kontakta s osobama oboljelim od hepatitisa B,kao i sa zaraženim predmetima.
ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Sindikat policije Hrvatske predložio je danas ministru unutarnjih poslova Ivici Kirinu da MUP organizira cijepljenje svojih djelatnika koji rade na poslovima u kojima je povećan rizik kontakta s osobama oboljelim od hepatitisa B, kao i sa zaraženim predmetima.

Sindikat u priopćenju upozorava da su djelatnici Odjela kriminaliteta droga, očevidnih ekipa, granične policije, Prihvatnog centra za strance, temeljne i prometne policije i oni koji rade s osobama koje ilegalno pokušavaju ući na teritorij Hrvatske, izloženi znatno većem riziku kontakta sa zaraženim osobama i predmetima preko kojih se mogu zaraziti (zaražene igle i dr.).

Time je povećan rizik zaraze članova obitelji djelatnika, a samim time i oni postaju mogući izvor zaraze za ostale građane.

Sindikat također smatra da bi, s obzirom na približavanje sezone gripe, trebalo organizirati cijepljenje svih djelatnika MUP-a, a osobito policijskih službenika, kao i državnih službenika i namještenika koji rade sa strankama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙