FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski peradari jamče kvalitetu i zdravstvenu ispravnost svojih proizvoda

ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski proizvođači peradi nude ijamče svjež, nutritivno visoko vrijedan i zdravstveno ispravanproizvod, a s obzirom na novonastalu situaciju, pojačane su mjerekontrole, priopćeno je danas iz Gospodarsko interesnog udruženjavodećih proizvođača u peradarskoj industriji pri Hrvatskojgospodarskoj komori (HGK).
ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski proizvođači peradi nude i jamče svjež, nutritivno visoko vrijedan i zdravstveno ispravan proizvod, a s obzirom na novonastalu situaciju, pojačane su mjere kontrole, priopćeno je danas iz Gospodarsko interesnog udruženja vodećih proizvođača u peradarskoj industriji pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

Kod svih proizvođača peradi u intenzivnoj proizvodnji perad se nalazi u fizički strogo zatvorenim i kontroliranim objektima.

Perad se nalazi pod 24-satnim nadzorom i sve mjere preventivne bio-zaštite u svim fazama proizvodnje provode se kontinuirano, ističu vodeći proizvođači peradi.

Naglašavaju da se, s obzirom na novonastalu situaciju (pojava ptičje gripe), mjere kontrole i pojačano provode, te da su svi proizvođači u dnevnom kontaktu s nadležnim institucijama koje brinu i prate zdravlje peradi.

U svim fazama proizvodnje i distribucije provode se strogi sigurnosni propisi i sljedljivost istih kroz postavljen sustav kontrole kritičnih točki (HACCP), međunarodnih sustava standardizacije svih postupaka sanacije i sanitacije te sustava standarda kvalitete ISO 9001/2000, ističu proizvođači.

Naglašavaju također da intenzivna proizvodnja mesa peradi jedina u Republici Hrvatskoj osigurava samodostatnost, ostvaruje izvoz, te je od nacionalnog interesa za gospodarstvo Republike Hrvatske.

Prema podacima HGK, u prvih osam mjeseci ove godine iz Hrvatske je izvezeno peradi i mesa peradi u količini od 4.919 tona, što je 9,8 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Vrijednost tog izvoza je 13,3 milijuna američkih dolara ili 16,7 posto više nego u istom vremenu lani.

U prvih osam mjeseci iz Hrvatske je izvezeno jaja peradi i ptičjih jaja u ljusci u vrijednosti 200,8 tisuća dolara.

Hrvatska je pak u spomenutom razdoblju uvezla peradi i mesa peradi u količini od 5.413 tona ili u vrijednosti od 10,56 milijuna dolara. U odnosu na isto razdoblje lani to je porast za 56,5 posto kada je riječ o količini te 55,1 posto više kada je riječ o vrijednosti uvezene robe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙