FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: osnovan Regionalni centar za mirenje pri HGK

RIJEKA, 14. studenoga 2005. (Hina) - Regionalni centar za mirenje, kojiće obavljati usluge organiziranja mirnog rješavanja trgovačkih,građanskih i radnih prijepora, osnovan je danas u primorsko-goranskojGospodarskoj komori.
RIJEKA, 14. studenoga 2005. (Hina) - Regionalni centar za mirenje, koji će obavljati usluge organiziranja mirnog rješavanja trgovačkih, građanskih i radnih prijepora, osnovan je danas u primorsko-goranskoj Gospodarskoj komori.

Regionalni centar za mirenje djelovat će kao sastavni dio Centra za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) sa sjedištem u Zagrebu.

Postupak mirenja i drugih rješavanja sporova provodit će se na osnovi Pravilnika o mirenju. Stranke mogu odstupiti od primjene nekih odredaba tog pravilnika ako je to u skladu s zakonskim odredbama.

U postupku mirenja izmiritelj kao nazavisna i nepristrana osoba pomaže strankama da u pregovorima riješe prijepor. Ako se stranke sporazume o rješenju, mirenje završava nagodbom, a u suprotnom stranke mogu pokrenuti ili nastaviti već započete sudske ili druge postupke.

Ukupni troškovi mirenja su 3.500 kuna za radni dan mirenja o osnovi prijepora. Svaki daljnji dan mirenja stoji oko 2000 kuna, a troškovi mirenja ne ovise o vrijednosti predmeta spora.

Centar za mirenje pri HGK osnovan je 2002. , a osnivanjem regionalnih centara nastoji se usluge mirenja učiniti dostupnijim mogućim korisnicima, što bi, smatraju u Komori, moglo potaknuti na češće korištenje usluga Centra nego do sada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙