FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU traži istragu o zlostavljanjima u iračkim zatvorima

BRUXELLES, 17. studenog 2005. (Hina/DPA) - Europska unija je u četvrtakpozdravila najavu predsjednika iračke vlade Ibrahima Jaafarija da ćebiti provedena istraga o mučenjima u zatvorima iračkog ministarstvaunutarnjih poslova, i dodala da oni za koje se utvrdi da su krivitrebaju biti kažnjeni.
BRUXELLES, 17. studenog 2005. (Hina/DPA) - Europska unija je u četvrtak pozdravila najavu predsjednika iračke vlade Ibrahima Jaafarija da će biti provedena istraga o mučenjima u zatvorima iračkog ministarstva unutarnjih poslova, i dodala da oni za koje se utvrdi da su krivi trebaju biti kažnjeni.

Govoreći u ime EU-a kao predsjedatelj Velika Britanija u izjavi je rekla: "Očekujemo rezultate ove istrage što je prije moguće". "EU izražava svoju duboku zabrinutost time što su se takva zlostavljanja mogla dogoditi u zgradama kojima upravlja vlada".

"Pozivamo iračku vladu da poduzme sve potrebne korake kako bi osigurala da se takve zloporabe ne dogode u drugim zatvorima i spriječe njihovu ponovnu pojavu".

Ističući da istraga treba biti provedena "odlučno i potpuno" predsjedateljstvo EU-a pozvalo je da se svi odgovorni za zlostavljanja kazne "kazne bez obzira na položaj ili pozadinu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙