FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: Povećati plaće državnih revizora

ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Svi saborski klubovi podržali su učetvrtak nakanu Vlade da kroz izmjene Zakona o plaćama ovlaštenihdržavnih revizora tim državnim službenicima vrati plaće na razinu iz2001., odnosno poveća ih za prosječno 20 posto.
ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Svi saborski klubovi podržali su u četvrtak nakanu Vlade da kroz izmjene Zakona o plaćama ovlaštenih državnih revizora tim državnim službenicima vrati plaće na razinu iz 2001., odnosno poveća ih za prosječno 20 posto.

Vlada predlaže da se ovlaštenim revizorima plaće vrate na razinu na kojoj su bile do 2001., kada su vraćeni u sustav plaća državnih službenika, čime su im plaće u prosjeku smanjene za 20 posto.

Državni tajnik u Ministarstvu financija Ante Žigman kazao je kako je namjera Vlade ispraviti nepravde prema revizorima, osigurati financijsku neovisnost Državnog ureda za reviziju i tako ojačati ulogu tog tijela, što, kaže, traži i EU.

Izvijestio je da se predlaže 8,8 postotno povećanje koeficijenta za revizore, za 9,5 posto povećao bi se koeficijent za izračun plaća viših revizora, dok bi se plaća pomoćnika glavnog državnog revizora uskladila s plaćom pomoćnika ministra.

Za provedbu predloženih izmjena Vlada iz proračuna u idućoj godini namjerava izdvojiti tri milijuna kuna.

Klubovi su u raspravi pozdravili povećanje plaća revizora, ističući nužnost njihove financijske samostalnosti u obavljanju odgovornog posla, posebno u reviziji pretvorbe i privatizacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙