FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOK i Flamanska komora malih poduzetnika potpisali sporazum o suradnji

BRUXELLES, 28. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska obrtnička komora(HOK) i Flamanska komora malih poduzetnika (UNIZO) potpisali su upetak u Bruxellesu, u nazočnosti hrvatskog predsjednika StjepanaMesića, sporazum o suradnji vrijedan 100.000 eura, čime će se, kao diopriključivanja europskim procesima pomagati i poticati obuka hrvatskihobrtnika.
BRUXELLES, 28. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Flamanska komora malih poduzetnika (UNIZO) potpisali su u petak u Bruxellesu, u nazočnosti hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, sporazum o suradnji vrijedan 100.000 eura, čime će se, kao dio priključivanja europskim procesima pomagati i poticati obuka hrvatskih obrtnika.

Sporazum, koji su potpisali predsjednik HOK-a Stjepan Šafran i predsjednik UNIZO-a Rik Jaeken, označava početak suradnje koja će značiti višestruku korist za hrvatsko malo i srednje poduzetništvo. HOK je ovim sporazumom dobio 100.000 eura iz predpristupnih fondova koje je belgijska regija Flandrija osnovala za zemlje kandidatkinje za ulazak u EU. Flandrija je iz tih fondova za Hrvatsku za 2005. godinu predvidjela 500.000 eura.

Prema tekstu sporazuma, dvije će se komore zalagati za poboljšavanje poslovnih kontakata među svojim članovima, a on omogućava i obuku djelatnika hrvatskih područnih komora u Flandriji. Sporazum je potpisan na razdoblje od 4 godine, ali predviđa i mogućnost produljenja suradnje.

"Ovo je sada prilika za afirmaciju i obrtništva i malog i srednjeg poduzetništva što ne znaci da mnogi od njih neće prerasti u veliko poduzetništvo", kazao je Mesić, dodajući da hrvatski obrtnici sada dobivaju nove partnere s kojima ce moći proizvoditi za europska i treća tržišta.

"Mislimo da će ova suradnja pomoći našim poduzetnicima da usko surađuju s vašom zemljom i da rade zajednički posao", ocijenio je Jaeken.

"Ovo je veliko priznanje našem uredu i svim aktivnostima koje smo poduzeli u približavanju hrvatskog obrtništva i malog i srednjeg poduzetništva Europi", rekao je Šafran. HOK je prije 5 mjeseci otvorio svoj ured u Bruxellesu.

Prema njegovim riječima, 100.000 eura bit će korišteno za edukaciju članova HOK-a, za praćenje propisa koji obrtnike i male i srednje poduzetnike čekaju u EU.

"Najveća korist koju ja vidim bit će ta da će taj novac biti utrošen na približavanje našim partnerima koji će tražiti međusobne interese i programe za treća tržišta i koji će osnivati zajedničke projekte u proizvodnji", ocijenio je Šafran.

Predsjednik Mesić u petak je završio svoj dvodnevni posjet belgijskoj regiji Flandriji; tijekom kojega je razgovarao s predstavnicima flamanskih vlasti; posjetio luku u Antwerpenu i održao predavanje na međunarodnom skupu o približavanju zemalja jugo-istoka Europe Europskoj uniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙