FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Vukelić potpisao "Zaključke iz Sofije"

ZAGREB, 21. listopada 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada ipoduzetništva Branko Vukelić potpisao je danas u Sofiji na 2.Ministarskoj konferenciji o zapošljavanju, 'Zaključke iz Sofije',dokument o nastavku suradnje i razvoju politike zapošljavanja ujugoistočnoj Europi.
ZAGREB, 21. listopada 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić potpisao je danas u Sofiji na 2. Ministarskoj konferenciji o zapošljavanju, 'Zaključke iz Sofije', dokument o nastavku suradnje i razvoju politike zapošljavanja u jugoistočnoj Europi.

Uz Vukelića, taj dokument potpisali su i voditelji izaslanstava Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, UNMIK-a (Misija Ujedinjenih naroda na Kosovu), Makedonije, Rumunjske, Bugarske, Albanije i Moldavije, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Zaključci iz Sofije postavljaju prioritete zemalja jugoistočne Europe u području zapošljavanja, a to su poboljšanje nacionalnih politika zapošljavanja, promicanje prilagodljivosti i lakšeg zapošljavanja na tržištu rada, promicanje spolne jednakosti u nacionalnim politikama zapošljavanja te daljnje poboljšavanje učinkovitosti i povećanje nadležnosti javnih zavoda za zapošljavanje.

U budućnosti se planira unapređivanje bilateralne tehničke suradnje, razvoj pokazatelja i poboljšanje statističkih sposobnosti zemalja te stručno usavršavanje o metodologiji rada na ovom području, a posebno u kontekstu približavanja sustavu Europske strategije zapošljavanja.

Ministar Vukelić naglasio je kako hrvatski nacionalni ciljevi ostaju makroekonomska i fiskalna stabilnost, smanjenje deficita na 3 posto BDP-a do 2008. godine, transformacija mjera aktivne politike zapošljavanja ka ciljanim mjerama, institucionalno snaženje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i snaženje socijalnog dijaloga.

(Hina) xpp/xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙