FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Verbum" predstavio knjigu "Božja revolucija" Benedikta XVI

SPLIT,17. studenoga 2005.(Hina) - U Splitu je danas, u izdanjusplitskog Verbuma, predstavljena knjiga "Božja revolucija", prvo djeloBenedikta XVI potpisano njegovim papinskim imenom.
SPLIT,17. studenoga 2005.(Hina) - U Splitu je danas, u izdanju splitskog Verbuma, predstavljena knjiga "Božja revolucija", prvo djelo Benedikta XVI potpisano njegovim papinskim imenom.

"Božja revolucija" objavljena je u Vatikanu prije mjesec dana, a već je sada dostupna hrvatskim čitateljima kao jedno od prvih izdanja u inozemstvu, čak dva mjeseca prije predviđenog izlaska iz tiska engleskog prijevoda knjige, naglasio je glavni urednik Verbuma Petar Balta.

U knjizi su sabrani svi govori i propovijedi Svetoga Oca sa Svjetskog dana mladih održanog u kolovozu 2005. godine u Koelnu te Papina obraćanja na susretima međureligijskog i ekumenskog karaktera tom prigodom. Sadrži i cjelovit tekst poruke mladima Ivana Pavla II. obznanjene u kolovozu 2004. godine.

Naslov knjige preuzet je iz Papinog govora na Poljani Marienfelda kada je poručio: "Samo od svetaca, samo od Boga dolazi prava revolucija, odlučujuća preobrazba svijeta… Svijet ne spašavaju ideologije, nego samo okretanje živome Bogu koji je naš Stvoritelj, jamac naše slobode, jamac onoga što je uistinu dobro i istinito. Prava se revolucija sastoji samo u bezpridržajnu okretanju Bogu koji je mjera onoga što je pravedno i istodobno je vječna ljubav."

Papa Benedikt XVI knjigu zaključuje osvrtom na susret u Koelnu i na njegovo značenje za čitavu crkvu.

Uvod knjizi napisao je kardinal Camillo Ruini, a predgovor hrvatskom izdanju kardinal Josip Bozanić koji ističe kako "izgovorene Papine riječi, sabrane sada u ovoj knjizi, daju mogućnost da se svatko tko želi nad njima iznova zaustavi, razmatra o njihovu značenju i pretoči ih u svoj život".

"Božja revolucija" šesta je knjiga Benedikta XVI, odnosno Josepha Ratzingera, objavljena u izdanju Verbuma. Do sada su izdane "Razgovor o vjeri", "Bog je s nama", "Europa", "Na putu k Isusu Kristu" i "Moj život - autobiografija", a još je nekoliko knjiga u pripremi, najavio je Balta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙