FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa će nastojati sačuvati dobre odnose sa Židovima

RIM, 27. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Papa Benedikt XVI. izjavioje u četvrtak da se Vatikan neopozivo opredijelio za očuvanje dobrihodnosa između katolika i židova i da nikad neće zaboraviti holokaust.
RIM, 27. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Papa Benedikt XVI. izjavio je u četvrtak da se Vatikan neopozivo opredijelio za očuvanje dobrih odnosa između katolika i židova i da nikad neće zaboraviti holokaust.

Papa je govorio u prigodi obilježavanja 40. obljetnice dokumenta Drugog vatikanskog sabora pod nazivom Nostra Aetate (Naše doba) koji je stubokom promijenio odnose sa židovima odbacujući pojam kolektivne njihove krivnje za Kristovu smrt.

Benedikt XVI. spomenuo je "tragično iskustvo shoaha", rabeći hebrejsku riječ za holokaust, tijekom kojega su nacisti pobili oko šest milijuna Židova.

"Poruka 'Našeg doba' jasna je danas kao što je bila nekad: odlučno 'ne' svakom obliku antijudaizma i antisemitizma i osuda svake uvrede, diskriminacije i progona koji iz toga proizlaze", rekao je kardinal Walter Kasper, pročelnik vatikanskog ureda za vjerske odnose sa židovima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙