FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa donio odluku o prvoj kadrovskoj promjeni u Vatikanu

Vatikana Alberto Gasbarri, a ne kao do sadabiskup Renato Boccardo, i to je, kako u četvrtak piše list Giornale,prva kadrovska promjena u Vatikanu.
Rim, 20. listopada 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. donio je odluku da će ubuduće njegova putovanja u inozemstvo organizirati jedan laik, upravni direktor Radio Vatikana Alberto Gasbarri, a ne kao do sada biskup Renato Boccardo, i to je, kako u četvrtak piše list Giornale, prva kadrovska promjena u Vatikanu.

List najavljuje kako će na vatikanskom vrhu biti "vruća jesen", jer će Papa navodno donijeti odluke o više kadrovskih promjena.

Biskup Boccardo bio je od 2001. zadužen za organiziranje Papinih putovanja. On je organizirao i treći posjet Ivana Pavla II. Hrvatskoj, kao i prvo putovanje Benedikta XVI. izvan Italije, u Koeln na susret s mladima.

Buduća putovanja će organizirati Alberto Gasbarri, otac obitelji, dugogodišnji djelatnik na Radio Vatikanu, koji je bio uključen u organiziranje Papinih putovanja kada je to bilo u nadležnosti oca Roberta Tuccija, umirovljenog direktora Radio Vatikana, sada kardinala.

O novom imenovanju, do kojeg je došlo 14. listopada, ali je tek sada izišlo u javnost, kardinale je obavijestio državni tajnik Svete Stolice kardinal Angelo Sodano posebnim pismom u kojem se kaže kako je Papa i zbog drugih obveza msgr. Boccarda, koji je i glavni tajnik Guvernarata, kao i zbog posebnih obveza oko organiziranja putovanja, ubuduće tu zadaću prepustio Albertu Gasbarriju.

Za sada nisu još planirana nova Papina putovanja. Benedikt XVI. je u razgovoru za poljsku TV 16. listopada kazao kako namjerava posjetiti Poljsku polovicom 2006, a pretpostavlja se da bi sljedeće godine mogao posjetiti i Tursku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙