FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Anketa: dvije trećine Francuza za protjerivanje osuđenih stranaca

PARIZ, 17. studenog 2005. (Hina/AFP) - Gotovo dvije trećine Francuza(63 posto) podupire nakanu ministra unutarnjih poslova NicolasaSarkozyja da protjera strance osuđene za nasilje u francuskimpredgrađima, prema anketi koju je u četvrtak objavio tjednik Le Point.
PARIZ, 17. studenog 2005. (Hina/AFP) - Gotovo dvije trećine Francuza (63 posto) podupire nakanu ministra unutarnjih poslova Nicolasa Sarkozyja da protjera strance osuđene za nasilje u francuskim predgrađima, prema anketi koju je u četvrtak objavio tjednik Le Point.

Prema rezultatima te ankete francuskog tjednika 32 posto Francuza protivi se protjerivanju osuđenih stranaca, a 5 posto ne izjašnjava se.

Ministar unutarnjih poslova kazao je u utorak Nacionalnoj skupštini (parlamentu) da je pokrenuto deset postupaka za protjerivanje stranaca koji su sudjelovali u nemirima u predgrađima francuskih gradova.

Gotovo sedam od deset Francuza (68 posto) odobrava poteze koje je ministar Sarkozy vukao od 27. listopada kada su izbili nemiri.

Postupke premijera Dominiquea de Villepina odobrava 62 posto anketiranih osoba.

Nicolasa Sarkozyja, kandidata za predsjedničke izbore 2007., prema istome ispitivanju 64 posto Francuza doživljava kao vladina dužnosnika najsposobnijeg da donese trajna rješenja za nasilje u predgrađima (35 posto anketiranih misli protivno, a jedan posto nema o tome mišljenje).

Čak 59 posto Francuza nema povjerenja u predsjednika Jacquesa Chiraca kao osobu sposobnu donijeti trajna rješenja. Prema anketi većina od 54 posto ne odobrava stajalište koje je prema nemirima zauzeo Chirac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙