FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hillary Clinton bi 2008. pobijedila Condoleezzu Rice - anketa

ALBANY, 22. listopada 2005. (Hina/AP) - Američka senatorica HillaryClinton pobijedila bi državnu tajnicu Condoleezzu Rice na hipotetičkimameričkim predsjedničkim izborima 2008. godine, ali bi izgubilapredsjedničku utrku od druge dvojice uglednih republikanaca, pokazalisu rezultati ispitivanja javnog mnijenja objavljeni u petak.
ALBANY, 22. listopada 2005. (Hina/AP) - Američka senatorica Hillary Clinton pobijedila bi državnu tajnicu Condoleezzu Rice na hipotetičkim američkim predsjedničkim izborima 2008. godine, ali bi izgubila predsjedničku utrku od druge dvojice uglednih republikanaca, pokazali su rezultati ispitivanja javnog mnijenja objavljeni u petak.

Istraživanje, koje su proveli Institut za javno mnijenje Marist Collegea i televizijska postaja WNBC, pokazalo je da bi bivša prva dama dobila 50 posto glasova američkih birača, prema 41 posto za Rice. Potencijalna kandidatkinja demokrata Clinton bi međutim izgubila od dvojice republikanaca, senatora Johna McCaina i bivšeg newyorškog gradonačelnika Rudolpha Giulianija.

Clinton, McCain i Giuliani su potencijalni kandidati svojih stranaka na sljedećim izborima 2008. godine, dok je Rice rekla da se ne namjerava kandidirati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙