FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lech Kaczynski novi poljski predsjednik - izlazne ankete

VARŠAVA, 23. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Poljski konzervativnipolitičar Lech Kaczynski pobijedio je u nedjelju u drugom krugupredsjedničkih izbora, obećavši da će u zemlji iskorijeniti korupcijui povećati socijalna davanja.
VARŠAVA, 23. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Poljski konzervativni političar Lech Kaczynski pobijedio je u nedjelju u drugom krugu predsjedničkih izbora, obećavši da će u zemlji iskorijeniti korupciju i povećati socijalna davanja.

Izlazne ankete pokazale su da Kaczynski, gradonačelnik Varšave, dobiva oko 53 posto glasova, a njegov suparnik Donald Tusk, koji je vodio u anketama prije samo tjedan dana, oko 47 posto.

Pobjeda Kaczynskog, ako bude potvrđena u ponedjeljak, ojačat će vlast njegove Stranke prava i pravednosti koja namjerava vladati zajedno s Tuskovom liberalnom Građanskom platformom.

Te dvije stranke, nasljednice pokreta Solidarnost koji je 1989. srušio komunizam, potukle su socijaldemokrate na općim izborima prošloga mjeseca.

Kaczynski dolazi na mjesto ljevičara Aleksandra Kwasniewskog, koji se nakon isteka drugog petogodišnjeg mandata nije više mogao kandidirati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙