FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pinochet: "Bog će mi oprostiti ako sam činio loše"

SANTIAGO, 16. studenog 2005. (Hina/AFP) - Bivši čileanski diktatorAugusto Pinochet smatra kako će mu "Bog" oprostiti ako je doista činiološe stvari, kao što mu se predbacuje, osobito zbog toga što jenaredio eliminaciju stotina protivnika svojeg režima, stoji u izvacimazapisnika njegovog sudskog ispitivanja koje je objavio AFP u srijedu.
SANTIAGO, 16. studenog 2005. (Hina/AFP) - Bivši čileanski diktator Augusto Pinochet smatra kako će mu "Bog" oprostiti ako je doista činio loše stvari, kao što mu se predbacuje, osobito zbog toga što je naredio eliminaciju stotina protivnika svojeg režima, stoji u izvacima zapisnika njegovog sudskog ispitivanja koje je objavio AFP u srijedu.

"Žalim i patim zbog tih (ljudskih) gubitaka, ali će mi Bog oprostiti ako sam činio loše..., u što ja ne vjerujem", rekao je Pinochet tijekom ispitivanja u ponedjeljak pred sucem Victorom Montigliom.

Pinochet je dva sata odgovarao na dvadesetak pitanja o operaciji Colombo - pokolju 119 protivnika režima 1975., koji je tad prikazan kao sukob suparničkih ljevičarskih skupina, a slučaj je vodio istražni sudac Montiglio.

"Sve što sam učinio, sva moja djela i problemi koje sam imao, sve je to bilo u ime Boga i Čilea, jer je to omogućilo da zemlja ne bude komunistička i da napreduje, kao što je to činila sve dosad", izjavio je Pinochet sucu glede vojnog udara kojim je došao na vlast 11. rujna 1973.

Na mnoga je pitanja bivši čileanski diktator odgovorio kako se ne sjeća, ili kako nije bio upućen u postojanje zločina koji su se dogodili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙