FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čile: Fujimoriju odbijeno puštanje uz jamčevinu

SANTIAGO, 8. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Čileanski Vrhovni sudodbio je u utorak zahtjev bivšeg peruanskog predsjednika AlbertaFujimorija, koji je uhićen u ponedjeljak u Santiagu nakon iznenadnogposjeta iz Japana, da ga se oslobodi uz jamčevinu.
SANTIAGO, 8. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Čileanski Vrhovni sud odbio je u utorak zahtjev bivšeg peruanskog predsjednika Alberta Fujimorija, koji je uhićen u ponedjeljak u Santiagu nakon iznenadnog posjeta iz Japana, da ga se oslobodi uz jamčevinu.

Peru, naime, traži Fujimorijevo izručenje i tereti ga za kršenje ljudskih prava i korupciju tijekom njegove vladavine od 1990-2000.

Fujimori je kao bjegunac živio u Japanu pet godina, a vratio se u Čile kako bi ponovno pokrenuo političku karijeru i kandidirao se sljedeće godine na predsjedničkim izborima.

Sudac vrhovnog suda Orlando Alvarez odbio je plaćanje jamčevine i puštanje iz zatvora pozivajući se na ugovor Čilea i Perua o ekstradiciji. Peru ima dva mjeseca da preda službeni zahtjev za izručenjem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙