FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 11. studenog 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 11. studenog 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvatski sabor danas je 17. sjednicu nastavio raspravom o izmjenama Zakona o socijalnoj skrbi, kojima Vlada predlaže ukidanje Hrvatskog zavoda za socijalni rad, uz obrazloženje da ta institucija u praksi nije zaživjela te da samo blokira rad ministarstava. Saborska oporba žestoko je kritizirala Vladin prijedlog držeći ga korakom ka potpunoj destrukciji sustava socijalne skrbi. Oporba je suglasna da Vlada predlaže tek administrativne izmjene, da se ne želi uhvatiti u koštac s problemima u socijalnoj skrbi, a da zakon mijenja samo zato što se ne snalazi u postojećem sustavu. "Ovaj je zakon prilog propadanju sustava, korak ka destrukciji. Razbijate sustav u paramparčad", poručio je Davorko Vidović iz SDP-a. Klub HDZ-a, pak, daje punu potporu Vladinom prijedlogu.

ZADAR - Prva konvencija Hrvatskih izvoznika, na kojoj će se govoriti o izvoznom gospodarstvu i problemima u izvozu hrvatskih proizvoda, otvorena je danas u Zadru. Izvoz je pitanje opstanka hrvatskog gospodarstva, rekao je ministar gospodarstva Branko Vukelić na skupu koji je okupio više stotina hrvatskih gospodarstvenika koji posluju s inozemstvom. Moramo težiti da se naše gospodarstvo ravnopravno nosi s drugim konkurentima u Europi i svijetu, a Vlada pritom, sa svoje strane, potiče izvoz, kazao je ministar. Vukelić je rekao da je u 2003. godini pokrivenost uvoza izvozom iznosila 43 posto, u 2004. 48 posto, a da bi ona u poslovnoj 2005., nastavi li se pozitivan trend, trebala iznositi 50 posto. Skup se održava pod pokroviteljstvom Vlade, a organizirali su ga udruga Hrvatski izvoznici sa svojim partnerima - Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak, Hrvatskom poštanskom bankom, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom, Hrvatskom udrugom poslodavaca i drugima.

ZAGREB - Zastupnik Međimurskoga demokratskog saveza Željko Pavlic podsjetio je danas, u povodu Martinja, da je njegov prijedlog da se vozačima dopusti koncentracija alkohola u krvi do 0,8 promila u saborskoj proceduri više od godinu dana. Taj je prijedlog prebacivan sa sjednice na sjednicu, kazao je Pavlic, na konferenciji za novinare u Saboru, koji sumnja da će se o izmjenama Zakona o sigurnosti cestovnog prometa raspravljati ove godine. Ustvrdio je da nulta tolerancija na alkohol, uvedena prošle godine, nije smanjila broj smrtnih slučajeva na cestama, a istodobno je, kaže, u nezavidan položaj dovela vinare, vinogradare i ugostitelje, kojima je promet pao i do 40 posto.

ZAGREB - Kod 27-godišnjeg Zagrepčana policija je pronašla gotovo 260 grama heroina, čija bi veleprodajna cijena na ilegalnom tržištu dosegla i 150 tisuća kuna, izvijestila je danas zagrebačka policija. Policija je do dilera došla preko dvojice njegovih kupaca, uhićenih posljednjih dana s manjim količinama heroina i hašiša. Oni su policiji priznali da su drogu kupili od 27-godišnjaka, od ranije poznatog zbog preprodaje droge i drugih kaznenih djela. Diler je pronađen i uhićen jučer u Zagrebu, a kod sebe je imao 259 grama heroina pakiranog u tri vrećice, 44 tableta heptanona, 11.100 kuna i 50 eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙