FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 5. studenog 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 5. studenog 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

PULA - U pulskom brodogradilištu "Uljaniku" porinut je danas u more deseti iz serije od 14 brodova za talijansku kompaniju "Grimaldi", iz Napulja. Riječ je o brodu za prijevoz automobila i kamiona, kapaciteta 4350 vozila. Dugačak je 176 metara, širok 31, te visok 28 metara, nosivosti mu je 12.500 tona, a može razvijati brzinu od 20,3 čvora. Za napuljsku kompaniju "Grimaldi", pulski "Uljanik" je prvu seriju brodova ugovorio 2000. godine, zatim su slijedili novi ugovori za nove brodove, a posljednja tri broda su ugovorena ove godine, a graditi će se tijekom 2008., odnosno 2009. godine.

ZAGREB - "Tjedan fizike", središnji događaj obilježavanja 2005. kao Svjetske godine fizike u Hrvatskoj, počet će u ponedjeljak u Zagrebu. Hrvatski fizičari u Svjetskoj godini fizike, kako kažu predstavnici njihove strukovne udruge, nisu vidjeli samo proslavu genijalnosti Alberta Einsteina, po kojoj je ona nazvana, nego i priliku za promicanje znanosti i znanstvene izobrazbe mladih kao dugoročan probitak naše zemlje. "Tjedan fizike" u tom je smislu vrhunac višemjesečnih priprema i rada, a organiziralo ga je Hrvatsko fizikalno društvo pod pokroviteljstvom predsjednika Stjepana Mesića i Ministarstva znanosti, prosvjete i športa te potporom Europskoga fizikalnog društva. "Tjedan" će u ponedjeljak u Studentskom centru svečano otvoriti ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

ZAGREB - Na parkiralištu zagrebačkog Hotela "I", na Remetinečkoj cesti, otvorenim je plamenom rano jutros, pola sata iza ponoći, namjerno zapaljen mercedes E 320, registracijskih oznaka Srbije i Crne Gore (Čačak), izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka na konferenciji za novinare. Automobil koristi 31-godišnji državljanin SiCG koji je na proputovanju u Zagrebu bio gost u hotelu. Policija je očevidom utvrdila da je požar namjerno podmetnut otvorenim plamenom, te da je vatra krenula od zadnjeg dijela vozila. Još uvijek nije utvrđeno na koji je način izazvan požar - je li to bila neka zapaljiva tekućina i slično. Na automobilu će se provesti daljnje vještačenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙