FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erdogan bojkotirao tiskovnu konferenciju s danskim premijerom

KOPENHAGEN, 15. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik turskevlade Recep Tayyip Erdogan bojkotirao je u utorak planiranu tiskovnukonferenciju s danskim kolegom Andersom Foghom Rasmussenom uKopenhagenu znak prosvjeda zbog nazočnosti novinara kojeg povezuje skurdskom separatističkom gerilom.
KOPENHAGEN, 15. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik turske vlade Recep Tayyip Erdogan bojkotirao je u utorak planiranu tiskovnu konferenciju s danskim kolegom Andersom Foghom Rasmussenom u Kopenhagenu znak prosvjeda zbog nazočnosti novinara kojeg povezuje s kurdskom separatističkom gerilom.

Danski premijer Rasmussen je rekao da bi se isključivanjem novinara s konferencije prekršila načela slobode izražavanja u Europskoj uniji kojoj se Turska želi pridružiti.

"Rekao sam premijeru Erdoganu da je sloboda izražavanja temeljna u pristupnim pregovorima i približavanju članstvu", rekao je Rasmussen.

Erdogan i Rasmussen trebali su održati zajedničku konferenciju za tisak nakon njihovog susreta u danskoj prijestolnici, no Erdogan joj nije nazočio u znak prosvjeda radi nazočnosti novinara kurdske televizije sa sjedištem u Danskoj, Roj TV-a.

"Po premijeru Erdoganu, Roj TV je pod nadzorom PKK-a (Kurdistanske radničke stranke), organizacije koja se nalazi na popisu terorista EU-a", rekao je Rasmussen.

Turska se službeno žalila Danskoj što dopušta Roj TV-u da djeluje iz te zemlje, a danska policije trenutno istražuje turske navode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙