FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kangrga oslobođen optužbe da je klevetao hrvatstvo

ZABOK, 15. studenoga 2005. (Hina) - Hrvatski filozof Milan Kangrgadanas je na Općinskom sudu u Zaboku nepravomoćno oslobođen privatneoptužbe da je klevetao hrvatstvo jer po ocjeni suda ničim osobno nijeuvrijedio tužitelja.
ZABOK, 15. studenoga 2005. (Hina) - Hrvatski filozof Milan Kangrga danas je na Općinskom sudu u Zaboku nepravomoćno oslobođen privatne optužbe da je klevetao hrvatstvo jer po ocjeni suda ničim osobno nije uvrijedio tužitelja.

Kangrgu je privatno tužio Tomislav Dragun, inače, predsjednik Hrvatskog uljudbenog pokreta i financijski revizor, navodeći u tužbi da ga je Kangrga "svojom izjavom objavljenom u Večernjem listu 5. veljače ove godine, oklevetao i nanio mu osobnu i poslovnu štetu".

U tekstu, koji je Večernji list objavio preuzevši ga od Hine, navodi se da je Kangrga u zaključku svoje knjige "Etika" ustvrdio "kako su i životinje pametnije od Hrvata, jer znaju svoj interes", podsjetio je Dragun na suđenju.

Kangrga je u obrani istaknuo da nikakavu izjavu nije dao Večernjem listu, te da je apsurdno da bi on kao Hrvat uvrijedio Hrvate, već da je mislio na one Hrvate koji nisu prepoznali svoj interes, pa su kao i on bili opljačkani početkom devedesetih kad su odlazili u mirovinu, a ponovno su dali glas onima koji su im naštetili.

Sutkinja Nives Škudar odbacila je Dragunovu tužbu kao neosnovanu budući, kako je kazala u presudi, Kangrga ničim nije osobno uvrijedio Draguna, već je riječ o novinskoj interpretaciji zaključka iz njegove knjige.

Tužitelj Dragun najavio je da će se žaliti na presudu te da će o njoj obavijestiti i svjetske medije te pregovarački tim EU s Hrvatskom.

U zaključku knjige "Etika", koja je u Zagrebu predstavljena 4. veljače, a o čemu je Hina izvijestila, autor je uz ostalo pišući o grlici koja mu svako jutro dolazi na prozor napisao: " ...Kad sam u društvu pričao o toj svojoj grlici dodao sam, jer je upravo o tome bila riječ, kako su i životinje pametnije od Hrvata jer znaju svoj interes. Hrvati ga ne znaju pa na izborima glasuju uvijek upravo i jedino za one koji su ih opljačkali i uništili im živote, pobacali na ulicu, pa su sada 'zajedno s Maksimom Gorkim na dnu života'. A moja je grlica ljubim je pametna cura i zna svoj interes. A da sam tu svoju grlicu samo jednom oštro potjerao mašući rukama prema njoj i vičući, bila bi odletjela i nikada se više ne bi pojavila na mojem prozoru. Zašto? Jer je pametnija od Hrvata", napisao je Kangrga u zaključku "Etike".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙