FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Polančec o privatizacijskim planovima

ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP)do kraja ove godine u suradnji s nekoliko državnih institucija planiraizraditi i predstaviti budući operativni plan privatizacije ukupnogdržavnog portfelja te u Vladinu proceduru uputiti prijedloge izmjena idopuna Zakona o privatizaciji ili pak potpuno nova zakonska rješenjakojima je cilj poboljšati privatizacijske procese i upravljanjedržavnom imovinom.
ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) do kraja ove godine u suradnji s nekoliko državnih institucija planira izraditi i predstaviti budući operativni plan privatizacije ukupnog državnog portfelja te u Vladinu proceduru uputiti prijedloge izmjena i dopuna Zakona o privatizaciji ili pak potpuno nova zakonska rješenja kojima je cilj poboljšati privatizacijske procese i upravljanje državnom imovinom.

Najavio je to na današnjoj konferenciji za novinare po završetku sjednice Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju potpredsjednik hrvatske Vlade i predsjednik Upravnog odbora HFP-a Damir Polančec.

Dodao je da su zbog nedovoljno dobrog i neefikasnog upravljanja državnom imovinom (dionicama, nekretninama, zemljištem) odlučili angažirati Ekonomski institut koji treba izraditi projekt o mogućem spajanju HFP-a i Središnjeg državnog ureda za upravljanje imovinom.

S ciljem efikasnijeg upravljanje državnom imovinom osnovana je posebna radna skupina, sastavljena od predstavnika više ministarstva, HFP-a, Državnog odvjetništva, sindikata, Pravnog i Ekonomskog fakulteta.

Polančec je naglasio da je prvi zadatak te skupine, na kojemu već rade, analizirati nedostatke postojećeg Zakona o privatizaciji te pronaći načine za njihov popravak.

Uz to se bave i izradom prijedloga novih zakonskih rješenja za privatizaciju (od javno-privatnog partnerstva, do ESOP-a i drugih), pa će se nakon konačne rasprave i dogovora svih uključenih krajem godine Vladi predložiti ili izmjene i dopune postojećeg zakona ili potpuno nova zakonska rješenja.

U vezi budućeg operativnog plana privatizacije, kojeg također planiraju predstaviti do kraja godine, Polančec je kazao da su oko toga već otvorili raspravu s ministarstvima te se nada da će taj plan biti bolji nego neki prijašnji.

Smatra i da je dosadašnja realizacija privatizacije u mandatu ove Vlade bolja nego je bila tijekom sve četiri godine mandata prošle, koalicijske Vlade.

Na novinarski upit kako ide privatizacija INA-e Polančec je kazao da sve ide svojim tijekom i prema planu te da će konzultanti u tom procesu u okviru zadanih rokova (iza 22. studenoga) predstaviti plan te privatizacije.

Odgovorio je i da je država ove godine planirala oko 4 milijarde kuna prihoda od privatizacije, a ako se to neće moći ostvariti do kraja ove godine sigurno će biti realizirano tijekom prvog tromjesečja iduće godine.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙