FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Toronto: 20 kubanskih pjevača prebjeglo u Kanadu i traže azil

MONTREAL, 25. listopada 2005. (Hina/AFP) - Više od polovine 40-članogkubanskog državnog zbora prebjeglo je u nedjelju u Kanadu u Torontu,gdje su trebali održati nastup u sklopu turneje po toj zemlji, te odvlasti zahtijevaju status političkih izbjeglica, izvijestio je uutorak predsjednik Kanadsko-kubanske zaklade Ismael Sambra.
MONTREAL, 25. listopada 2005. (Hina/AFP) - Više od polovine 40-članog kubanskog državnog zbora prebjeglo je u nedjelju u Kanadu u Torontu, gdje su trebali održati nastup u sklopu turneje po toj zemlji, te od vlasti zahtijevaju status političkih izbjeglica, izvijestio je u utorak predsjednik Kanadsko-kubanske zaklade Ismael Sambra.

"Više od 20 članova zbora koji čini 40 osoba dezertiralo je, a među njima je i zamjenik vođe izaslanstva" Kube koje je doputovalo u Kanadu u pratnji zbora. Turneja je trebala trajati od 18. fo 5.

studenoga.

"Svi prebjegli traže status političkih izbjeglica. Među njima su većinom mladi ljudi, uglavnom mlađi od 30 godina", rekao je Sambra, dodavši kako su neki od njih zatražili i azil u Sjedinjenim Državama.

Službena Kanada još nije potvrdila informaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙