FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljska: Hrvatski studenti na "Beetle tour Europe

VARŠAVA, 26. listopada 2005. (Hina) - Skupina studenata Zagrebačkogsveučilišta, sudionici "Beetle tour Europe", boravili su 24. i 25.listopada u Varšavi, jednoj od 10 postaja njihove popularno nazvane"Buba turneje".
VARŠAVA, 26. listopada 2005. (Hina) - Skupina studenata Zagrebačkog sveučilišta, sudionici "Beetle tour Europe", boravili su 24. i 25. listopada u Varšavi, jednoj od 10 postaja njihove popularno nazvane "Buba turneje".

Nakon što je počelo približavanje Hrvatske Europskoj uniji, rodila se ideja o turneji "oldtimerima Volkswagena" s ciljem promocije Hrvatske, upoznavanja sa studentima i predstavnicima vlasti država članica EU.

"Želimo popularnu 'bubu' promovirati kao simbol slobode kretanja u Europi i ujedno predstaviti Hrvatsku građanima EU", rekao je voditelj projekta Silvio Ridzak.

Organizator hrvatskog "Beetle tour Europe" je studentska udruga "Robert Schuman", a sudjeluje šest studenta, među kojima je i predstavnica studentskog zbora Zagrebačkog sveučilišta. Iako je turneja bila zamišljena po cijeloj EU, zbog nedovoljno prikupljenog novca organizirana je samo u deset novih članica EU.

Nakon dobrog dočeka studentskih predstavnika i "Buba kluba" u Litvi, Latviji i Estoniji, sudionici "Beetle tour Europe" susreli su se u Poljskoj s predstanicima grada Varšave, poljskog odjela Udruge Robert Schuman, hrvatskim veleposlanikom Nebojšom Koharovićem i poljskim studentima. Odltimeri Volkswagena, koji dobro "izdržavaju" turneju, obojeni u hrvatsku šahovnicu, prolazeći središtem Varšave pobudili su interes gotovo svih poljskih medija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙