FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharonov sin pred sudom izjavio da se osjeća krivim

TEL AVIV, 15. studenog 2005. (Hina/AFP) - Omri Sharon, jedan od sinovaizraelskog premijera Ariela Sharona, izjavio je u utorak predizraelskim sudom da se osjeća krivim zbog "lažnog svjedočenja" u aferifinanciranja izborne kampanje njegova oca.
TEL AVIV, 15. studenog 2005. (Hina/AFP) - Omri Sharon, jedan od sinova izraelskog premijera Ariela Sharona, izjavio je u utorak pred izraelskim sudom da se osjeća krivim zbog "lažnog svjedočenja" u aferi financiranja izborne kampanje njegova oca.

Budući da je pred sudom u Tel Avivu izjavio da se osjeća krivim, Omri Sharon bi trebao napustiti i svoje zastupničko mjesto u Likudu, stranci na čijem se čelu nalazi njegov otac. Izraelski mediji navode da će Sharonovi odvjetnici u utorak objaviti da se Omri Sharon povlači iz politike. Prema izvorima izraelskog lista "Ha'aretz", Sharonovi odvjetnici postigli su dogovor s tužiteljstvom, te se očekuje da će sin izraelskog premijera u zamjenu za priznanje krivnje dobiti manju kaznu.

Optužnica je Omrija Sharona teretila za prevaru i krivokletstvo, za što je prema izraelskom zakonu maksimalna kazna od 7 godina zatvora.

Slučaj je počeo 1999. godine kada je tvrtka Annex Research, pod kontrolom Omrija Sharona, posredstvom tvrtke u inozemstvu dala gotovo milijun i pol dolara za financiranje kampanje koja je omogućila Arielu Sharonu da dođe na čelo Likuda na unutarstranačkim izborima.

Nakon što je pobijedio na unutarstranačkim izborima, Sharon je postao kandidat te stranke za premijera, a na čelo izraelske vlade došao je u veljači 2001. godine.

Prema izraelskom zakonu, Sharon je smio dobiti maksimalno 200.000 dolara za svoju kampanju.

Izraelski premijer, kao i više njegovih bliskih suradnika, uspjeli su izbjeći optužnicu, zbog "nedostatka dokaza".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙