FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinska samouprava najavila odmrzavanje imovine u SAD-u

GAZA, 18. listopada 2005. (Hina/AFP) - Palestinske monetarne vlastikoje obnašaju dužnost središnje banke objavile su u utorak da im jeodobreno odmrzavanje dijela imovine u Sjedinjenim Državama.
GAZA, 18. listopada 2005. (Hina/AFP) - Palestinske monetarne vlasti koje obnašaju dužnost središnje banke objavile su u utorak da im je odobreno odmrzavanje dijela imovine u Sjedinjenim Državama.

Američki prizivni sud odlučio je 14. listopada da će deblokirati 30 milijuna dolara pošto je američki savezni sud u svibnju donio odluku o zamrzavanju cjelokupne imovine Palestinske samouprave u SAD-u.

Sud u Rhode Islandu (na sjeveroistoku zemlje) donio je takvu odluku s obzirom da Samouprava nije isplatila odštetu roditeljima dvoje Amerikanaca koje su 1996. ubili pripadnici islamističkog pokreta Hamasa.

Po američkom zakonu moguće je sudbeno goniti skupine koje su odgovorne za smrt američkih građana.

Palestinska imovina u SAD-u vrijedna je barem 1,3 milijarde dolara. Palestinski predstavnik u SAD-u izjavio je da odluka o zamrzavanju imovine onemogućava rad njegova ureda i zatražio je posredovanje američke vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙