FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veleposlanica RH u Kanadi predala vjerodajnice ICAO-u

ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Veleposlanica Republike Hrvatske uKanadi Vesela Mrđen Korać u četvrtak je u Montrealu predalavjerodajnice glavnom tajniku Međunarodne organizacije civilnog zračnogprometa (International Civil Aviation Organisation - ICAO) TaiebuCherifu, priopćilo je u petak Ministarstvo vanjskih poslova ieuropskih integracija (MVPEI).
ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Veleposlanica Republike Hrvatske u Kanadi Vesela Mrđen Korać u četvrtak je u Montrealu predala vjerodajnice glavnom tajniku Međunarodne organizacije civilnog zračnog prometa (International Civil Aviation Organisation - ICAO) Taiebu Cherifu, priopćilo je u petak Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Prilikom predaje vjerodajnica veleposlanica Mrđen Korać izvijestila je glavnog tajnika Chérifa o trenutnoj političkoj situaciji u Republici Hrvatskoj, posebno se osvrnuvši na pripreme za pregovore o tzv. "Zajedničkom nebu", navodi se u priopćenju.

Glavni tajnik Chérif, prema priopćenju, čestitao je Republici Hrvatskoj na postignutom napretku u razvoju civilnog zračnog prometa u svom zračnom prostoru.

Republika Hrvatska članica je Međunarodne organizacije civilnog zračnog prometa od 1992. godine i redovito sudjeluje u radu njezine Glavne skupštine, a kao članica Europske konferencije civilnog zrakoplovstva (European Civil Aviation Conference - ECAC), regionalne organizacije za Europu, usklađuje i zastupa svoje stavove.

Sjednice Vijeća Međunarodne organizacije civilnog zračnog prometa, sastanci pojedinih odbora i brojni seminari koji se organiziraju na regionalnim i globalnoj razini otvoreni su za Republiku Hrvatsku.

Glavni tajnik Chérif pozvao je veleposlanicu Mrđen Korać na iduću sjednicu Vijeća, kako bi je predstavio predsjedniku Vijeća i predstavnicima država članica, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙