FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar Kitrović u Leedsu na sastanku EU o smanjenju siromaštva

ZAGREB, 24. listopada 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova ieuropskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović od ponedjeljkasudjeluje u britanskome gradu Leedsu na dvodnevnom neformalnomsastanku ministara država članica i država kandidatkinja za EUzaduženih za razvoj, kazala je za Hinu Ana Brnčić iz Uredaglasnogovornice MVPEI-a.
ZAGREB, 24. listopada 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović od ponedjeljka sudjeluje u britanskome gradu Leedsu na dvodnevnom neformalnom sastanku ministara država članica i država kandidatkinja za EU zaduženih za razvoj, kazala je za Hinu Ana Brnčić iz Ureda glasnogovornice MVPEI-a.

Na neformalnom ministarskom sastanku u Velikoj Britaniji koja u ovom semestru predsjeda Unijom, sudionici će razgovarati o smanjenju siromaštva, milenijskih razvojnih ciljeva i partnerstva s Afrikom.

Brnčić je kazala da je cilj tog neformalnog dvodnevnog druženja predstavnika Europske unije, na koji su također pozvani i predstavnici Europske komisije, Europskog parlamenta i UN-a, poticati rasprave o načinima davanja razvojne potpore siromašnim zemljama.

"Ministrica Grabar-Kitarović će u utorak održati govor i iznijeti hrvatske stavove vezane uz razvojnu politiku prema trećim zemljama na razini EU-a", kazala je Brnčić.

Ministrica će se skupu obratiti u prijepodnevnim satima u utorak, dodala je Brnčić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙