FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijsko istražno povjerenstvo počelo s radom

DAMASK, 3. studenog 2005. (Hina/AFP) - Sirijsko istražno povjerenstvoo ubojstvu bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja počelo je učetvrtak s radom u Damasku, priopćila je predsjednica povjerenstva,sutkinja Ghada Mourad, a prenosi sirijska službena agencija Sana.
DAMASK, 3. studenog 2005. (Hina/AFP) - Sirijsko istražno povjerenstvo o ubojstvu bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja počelo je u četvrtak s radom u Damasku, priopćila je predsjednica povjerenstva, sutkinja Ghada Mourad, a prenosi sirijska službena agencija Sana.

Povjerenstvo koje je u subotu osnovao predsjednik Bašar al-Asad, "počelo je danas s radom", kazala je Mourad, dodajući da će početi s "ispitivanjem sirijskih građana, civila i vojnika, o svemu što je u svezi sa zadaćom istražnog povjerenstva" Ujedinjenih naroda koje predvodi njemački sudac Detlev Mehlis.

Povjerenstvo treba "surađivati s UN-ovim istražnim povjerenstvom i libanonskim pravosudnim vlastima", napomenula je predsjednica.

Mehlis je 20. listopada u New Yorku podnio privremeno izvješće o prvim rezultatima svoje istrage o atentatu u kojemu je 14. veljače u Beirutu život izgubio bivši libanonski premijer. U izvješću se za ubojstvo sumnjiče čelnici sirijskih i libanonskih sigurnosnih služba.

U ponedjeljak je petnaest članica UN-ova Vijeća sigurnosti jednoglasno prihvatilo rezoluciju 1636 kojom poziva Siriju da surađuje u istrazi koju provodi Mehlis, kojemu je mandat produljen do 15. prosinca.

Sirija je rezoluciju nazvala "nepravednom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙